© 2015 - 2020, Pcspillguide.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss
PCspillguide.no - Artikkel
Finnes det et marked for PC-spill på norsk?
For de aller fleste gamere er det helt naturlig at alle spill er på engelsk, uansett om det gjelder de mest høyprofilerte produksjonene til konsoll og PC – eller et enkelt mobilspill.

Det er kanskje ikke så rart at det ikke er mange spill som er oversatt til norsk, men finnes det et oppdemt behov for norsk innhold?

Automatiske oversettelser som ikke er gode nok
Det er selvfølgelig noen som vil hevde at det er mulig å oversette spill-innhold automatisk, men det er ikke uten grunn at det fortsatt finnes et marked for engelsk oversettelse utført av kompetente menneskelige oversettere.

Det kan kanskje være mulig å formidle noe av logikken i enkle mobilspill, for eksempel typen der man kombinerer godterier i forskjellige mønstre, med automatisk oversettelse.

Samtidig har mange PC-spill et mer komplekst innhold, og det skal ikke mye til for å ødelegge stemningen med unaturlig og åpenbart maskinoversatt innhold.

Gitt det begrensede norske markedet betyr dette også at kostnadene for oversettelser av et helt spill ikke alltid vil være mulige å tjene inn i form av økt salg eller mer lojale spillere.

Norsk tekst og tale gir ikke alltid mening
Enkelte land, som for eksempel Tyskland og Italia, har lange tradisjoner når det gjelder dubbing – og det kan gjøre det mer naturlig å også oppleve et PC-spill på det lokale språket. Det samme gjelder ikke for Norge, der det egentlig bare er barnefilmer for de yngste som dubbes.

Igjen kan det kanskje gi mening med norsk i enkle mobilspill og lignende opplevelser der det ikke finnes noen spesiell kulturell ramme rundt spillet. På den andre siden vil GTA på norsk fremstå som en underlig opplevelse, uavhengig av kvaliteten til den norske produksjonen.

Oppsummert er det vanskelig å argumentere for å oversette PC-spill til norsk, og for de aller fleste gamere er også engelsk tekst og tale en del av den forventede opplevelsen.
Kontakt oss
Nettbutikker
Spillanmeldelser
PCspillguide.no
Annonse
Følg oss på facebook
PCspillguide.no
G2A