Kjøp gaming-PC fra Komplett – med kredittkort

Skal du kjøpe gaming-PC bør du definitivt sjekke ut tilbudene fra Komplett. I over 10 år har nemlig Komplett.no briljert med sine ferdig bygde stasjonære PC’er i flere kategorier og nisjer, og det er det svært gode grunner til. Pris, kvalitet og ikke minst kundesupport er viktige faktorer som har lagt til grunn for Komplett sin suksess på det norske markedet. Det er imidlertid en turbulent bransje, og større kjemper har falt før. Så hvordan beskytter du deg best som forbruker? Svaret er enkelt – betal med kredittkort! Her skal vi forklare hvorfor.

Eksklusive rettigheter ved kjøp med kredittkort

Som forbruker i Norge har du mange rettigheter gjennom forbrukerkjøpsloven. Forbrukerkjøpsloven gjelder alltid når du handler varer hos en bedrift som privatperson. Som forbruker er disse rettighetene forholdsvis enkle å håndheve – i verste fall må du ta saken inn for forliksrådet for å hevde din rett. Det er en kjip, men langt fra særlig tidkrevende eller kostnadskrevende prosess. Særlig ikke om det bare er en formalitet i møte med en vrang eller kranglevoren selger.

Hva så om selger er konkurs, enten før eller etter tvisten er oppstått? Har du handlet med et vanlig debetkort, har du få muligheter til å forfølge dine krav. Har du imidlertid betalt med kredittkort, stiller saken seg svært annerledes. Har du betalt med et kredittkort, har du nemlig særlige rettigheter jamfør finansavtaleloven. Når du betaler med kredittkort, får nemlig kredittkortutsteder et solidaransvar sammen med selger. I praksis betyr det at om selger ikke vil, eller ikke evner (for eksempel som en følge av konkurs), å oppfylle dine rettigheter – så overtar banken ansvaret.

Kredittkort ikke best for kredittkjøp

Og skulle du nå la deg friste til å smelle til med en skikkelig heftig gaming-PC fra Komplett.no, men ikke egentlig har råd, så vil vi sterkt fraråde at du bruker kredittkort til å gjøre kjøpet med. Kredittkort er nemlig langt fra like gunstig som andre finansieringsformer, som for eksempel forbrukslån. For småkjøp du betaler inn innen kort tid eller gjerne før den rentefrie perioden er over er kredittkort suverene, men om du planlegger å sette opp en gaming-PC til 20 000 eller 30 000 kroner, bør du kanskje heller vurdere et forbrukslån om du trenger litt tid på å betale ned lånet.

Greit er det da også å vite at Komplett.no – i tillegg til å drive nettbutikk for noen av landets heftigste gaming-PC’er, også har sin egen bank; Komplett Bank. Og Komplett Bank tilbyr forbrukslån til både store og små over det ganske land. Lånet er også svært konkurransedyktig, har lave etableringsgebyr og er gratis å søke om og uforpliktende å vurdere.

komplett-logo

 

Add a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *